Latest News

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Αεροδρόμιο της Αθήνας


Κλασικά έργα του συμφωνικού και του οπερετικού ρεπερτορίου - 21.06.2015

Το Μουσικοδρόμιο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, προσκαλώντας μας σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι!

Το πρόγραμμα της συναυλίας των πέντε εκλεκτών «πνευστών» της Κ.Ο.Α. περιλαμβάνει πασίγνωστα κλασικά έργα του συμφωνικού και του οπερετικού ρεπερτορίου, τα οποία συμπλέουν αρμονικά με χορευτικές μελωδίες από τη Λατινική Αμερική και αγαπημένα θέματα που έντυσαν σημαντικές στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Από τη γιορτή της μουσικής στο αεροδρόμιο της Αθήνας δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η εγχώρια δημιουργία, η οποία θα εκπροσωπηθεί από έργα δύο εμβληματικών μουσικών προσωπικοτήτων: του Νίκου Σκαλκώτα και του Μάνου Χατζιδάκι.

Τα μέλη του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι:

Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο
Χριστίνα Παντελίδου, όμποε
Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο
Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο
Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ, καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής η 21η Ιουνίου, πρώτη ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. Έκτοτε τον θεσμό αγκάλιασαν πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, η Γιορτή της Μουσικής άρχισε να διοργανώνεται συστηματικά από το 1999, όταν την ανέλαβε η αστική, μη κερδοσκοπική, εταιρεία, Μ.Ε.Σ.Ο.

Φέτος, για 16η συνεχόμενη χρονιά, η Γιορτή της Μουσικής, έρχεται για να προσθέσει νότες και χρώματα στην καθημερινότητά μας με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει για ακόμη μια φορά δυναμικά στον εορτασμό της.


Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.