Latest News

Τα ματωμένα αγάλματα

Μια «έκθεση» γλυπτικής για τα θύματα του πολέμου στη Γάζα



Μια επταμελής οικογένεια από πηλό στέκεται ανάμεσα στα συντρίμμια του πολέμου της Γάζας. Μια οικογένεια, που από μόνη της αποτελεί «διαμαρτυρία» απεικονίζοντας τον πόνο και την καταστροφή του πολέμου και αποτίοντας συγχρόνως φόρο τιμής στα θύματα των συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ. Πρόκειται για τα αγάλματα του Παλαιστίνιου καλλιτέχνη Iyad Sabbah στην συνοικία Αλ Σετζάγια, μία από τις πιο φτωχές της Γάζας. Η έκθεση «Worn out» εγκαινιάστηκε το Σάββατο 18/10.

Ένας άνδρας κρατάει ένα παιδί στα χέρια του, μια γυναίκα πιάνει το χέρι του μικρού αγοριού της, ηλικιωμένοι προσπαθούν να διασχίσουν τα συντρίμμια, όλοι με «αιματοβαμμένα» σώματα, χρώμα που συμβολίζει την καταστροφή.



O καλλιτέχνης δήλωσε σχετικά με τα αγάλματα στο Cairo Post: 
«Η συγκεκριμένη γειτονιά ανήκει σε αυτές που καταστράφηκαν ολοσχερώς και η ιδέα να δημιουργήσω κάτι σχετικά με τον πόλεμο ήρθε στο μυαλό μου με σκοπό να επικεντρωθώ στην εκτόπιση των Παλαιστινίων. Τοποθέτησα τα γλυπτά ανάμεσα στα συντρίμμια για να αναδείξω τον πόνο των κατοίκων και αυτά στην παραλία για να απεικονίσουν τους πρόσφυγες οι οποίοι ταξιδεύουν παράνομα ώστε να δραπετεύσουν από τις εμπόλεμες ζώνες».









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.