Latest News

Παλιές φωτογραφίες Πόρου, ένας κρυμμένος θησαυρός!!!

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της επανόδου του ως πρωθυπουργού ,1928-1932, με το Κόμμα των Φιλελευθέρων, σε επίσκεψή του στον Πόρο, στις 14/3/1931, με τον τότε κοινοτάρχη Π. Βέττα, τους Γ. Μανιάτη, Σπυρίδωνα Παπανδρεάδη και Χρύσανθο Χρυσανθόπουλο, αλλά και με πολλούς δημοτικούς συμβούλους και πολίτες του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας.
Με αφορμή το αφιέρωμα του www.porosnews.gr για τις σελίδες «Παλιές σχολικές φωτογραφίες», «Ποριώτες μιας άλλης εποχής» και «Παλιές φωτογραφίες από τον Πόρο» στο Facebook, που περιέχουν φωτογραφίες από τον Πόρο της παλιάς εποχής, αλλά και τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του χειμώνα στο νησί, αποφασίσαμε να προβάλουμε κι εμείς ένα μικρό κομμάτι από την αίγλη εκείνης της εποχής, που όλα ήταν πιο απλά, πιο λιτά, πιο όμορφα. Είναι μια καλή ευκαιρία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι… 

«Άσπρος Γάτος», 1960: Ο χταποδάς Β. Στεφάνου επί το έργον με τρεις Ποριώτισσες (οι δύο: Θέκλα Μ. Ξάνθη και Σόφη Μάνδηλα), που κοιτάζουν το ζωντανό ακόμα χταπόδι, ενώ ο ψαράς κάνει την απαραίτητη διαδικασία του «παραγουλιάσματος», για να μαλακώσει το αλίευμα.
«Ταβέρνα του Σωτήρη», 1960: Στη θρυλική ταβέρνα του Κερρά, στην παραλία της Πούντας, ο ιδιοκτήτης Σωτήρης Κερράς με το ζεύγος Γιωργίας και Γιακουμή Παπαδόπουλου.
Απόκριες, 1961: Στην «Ταβέρνα του Σερέτη» οι Ν. Τζίτζης, Ιωάννης Χαβιάρας, Αθανάσιος Δάγκλης και Νικόλας Καρατζινάς, ενώ διασκεδάζουν στην ταβέρνα με μια κιθάρα και κρασί.
Πλατεία Δημαρχείου, 1855: Στην Πλατεία Καραμάνου, έξω από το Δημαρχείο του Πόρου, ο Κούλης Παπουτσής, ο Δημήτρης Παγώνης και άλλοι δύο Ποριώτες απολαμβάνουν το μεσημεριανό... ποτήρι (λευκό κρασί στο καφενείο, πριν από το μεσημεριανό φαγητό)...
Να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο της Χατζοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου, κ. Γιάννη Μανιάτη, για την παραχώρηση των φωτογραφιών από το προσωπικό του αρχείο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.