Latest News

Δεν θα πιστεύεις πόσα οφέλη έχει το μέλι στην υγεία σου!!!


Ένα βάζο με μέλι όλοι έχετε στο ντουλάπι σας, αφού είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά, που μπορεί να συνοδεύσει πολλές λιχουδιές. Ωστόσο, εκτός από τη γλυκύτητά του στη γεύση μπορεί να προσφέρει και πολλά περισσότερα για την υγεία σας, που ίσως δε γνωρίζατε.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε καταπληκτικά οφέλη για την υγεία σας, που σας προσφέρει το μέλι.

Κρατήστε το δέρμα σας υγιές και όμορφο καθαρίζοντάς το με μέλι. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες θα κρατήσουν το πρόσωπό σας καθαρό, δεν θα εξαλείψουν τα φυσικά έλαια σας, αλλά θα θεραπεύσει ακόμη και την ακμή.

Το μέλι είναι ασφυκτικά γεμάτο από πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικών που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι εξίσου αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του βήχα και στην εξομάλυνση του ύπνου των παιδιών, που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Χρησιμοποιήστε το τοπικά για να την επούλωση των εγκαυμάτων αλλά και για να μειώσετε τα οιδήματα και τις ουλές από διάφορες πληγές.

Αντιμετωπίστε τα έλκη αλλά και άλλες γαστρεντερικές διαταραχές, αφού μπορεί να καταπολεμήσει τις διάρροιες σε άτομα με βακτηριακή γαστρεντερίτιδα.

Ενισχύστε την αθλητική απόδοση. Ποιος ήξερε ότι το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ένα ένα αθλητικό ποτό; Αν ψάχνετε για μια ενεργειακή ώθηση κατά τη διάρκεια της έντονης προπόνησης, οι μελέτες δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο των υδατανθράκων κατά τη διάρκεια άσκησης αντοχής.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.