Latest News

4 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για την ντομάτα!!!


Ντομάτα. Η γλυκιά, κόκκινη θεά της σωστής διατροφής. Μια υγιεινή τροφή που ταιριάζει σχεδόν με όλα, που αποτελεί το μυστικό πολλών συνταγών και που τρώγεται ακόμα και σκέτη με μεγάλη ευχαρίστηση. Εκτός από την υψηλή θρεπτική της αξία που την έχει κατατάξει στις βασικές τροφές της μεσογειακής διατροφής, η ντομάτα έχει μοναδικές ιδιότητες που οι περισσότεροι δεν ξέρουμε. Δεν θα ήταν παράλογο να υποστηρίξουμε ότι τελικά η ντομάτα είναι πολύ περισσότερο χρήσιμη απ” ότι φανταζόμασταν μέχρι τώρα. 

Κάνει καλό στο δέρμα 

Λίγοι ξέρουν ότι η κατανάλωση ντομάτας κάνει καλό στην επιδερμίδα. Κι όμως η ντομάτα περιέχει βήτα-καροτίνη που συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία ενώ το πλέον δημοφιλές συστατικό της, το λυκοπένιο, κάνει την επιδερμίδα πολύ λιγότερο ευαίσθητη στο φως, επομένως δρα αμυντικά στο σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων. 

Βλέπεις καλά! Μήπως τρως πολύ ντομάτα; 

Η βιταμίνη Α που περιέχει η ντομάτα συμβάλλει στη βελτίωση της όρασης. Η κατανάλωσή της μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλιδας, μιας από τις σημαντικότερες παθήσεις των ματιών. 

Ντομάτα για γερά… κόκαλα 

Το γιαούρτι και το γάλα είναι τροφές απόλυτα συνυφασμένες με τη λήψη ασβεστίου και την ενδυνάμωση των οστών. Τι κρίμα γι” αυτές. Υπάρχει ανταγωνιστής και λέγεται ντομάτα. Πλούσια σε βιταμίνη Κ και ασβέστιο η ντομάτα συνεισφέρει κι αυτή στο να έχουμε γερά κόκαλα. Παράλληλα, το θαυματουργό λυκοπένιο δρα θετικά στην οστική πυκνότητα βοηθώντας στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. 

Περιττά κιλά; Βάλε την ντομάτα στη διατροφή σου 

Όταν θέλετε να χάσετε κιλά τότε η ντομάτα είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Από τη μια συμπληρώνει εύκολα και γευστικά κάθε σας γεύμα και από την άλλη επειδή περιέχει πολύ νερό και φυτικές ίνες είναι από εκείνα τα τρόφιμα που σας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού. Έτσι μειώνει το αίσθημα της πείνας, κάτι που είναι απαραίτητο όταν βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.