Latest News

Οι 10 τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά μας!


Ο γενικότερος τρόπος διαβίωσης, η υγιεινή διατροφή καθώς και η άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη τόσο για τα εγκεφαλικά επεισόδια όσο και για τις καρδιακές προσβολές. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τις τροφές που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να είσαστε υγιείς.

1. Σολομός

Ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες και το σκουμπρί περιέχουν άφθονες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο για αρρυθμίες  και  αθηροσκλήρωση (συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες) καθώς και  τα τριγλυκερίδια. Συνιστάται η κατανάλωση ψαριών και κατά προτίμηση  λιπαρών ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

2. Μαύρη σοκολάτα

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να ωφελήσει την καρδιά σας. Η σκούρα σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν την αρτηριακή πίεση, τη θρόμβωση, και τη φλεγμονή

3. Πατάτες

Εφ 'όσον δεν τις τρώτε  τηγανιτές, οι πατάτες μπορεί να κάνουν καλό στην καρδιά σας. Είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Είναι επίσης  πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών  παθήσεων.

4. Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και είναι μια καλή πηγή του αντιοξειδωτικού λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα καροτενοειδές που μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από την «κακή» χοληστερόλη και διατηρούν ανοικτά τα αιμοφόρα αγγεία.

5. Ξηροί καρποί

Περιλαμβάνονται  τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια και τα καρύδια. Περιέχουν  βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Τα καρύδια, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.  Ψάξτε για τις ποικιλίες που δεν έχουν πολλά προσθήκη αλατιού.

6. Όσπρια

Είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης χωρίς πολλά ανθυγιεινά λιπαρά. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν όσπρια τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα είχαν 22% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας σε σύγκριση με όσους τα κατανάλωναν λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Τα όσπρια μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι το κλειδί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν τις επιπλοκές του διαβήτη, μία εκ των οποίων είναι οι καρδιακές παθήσεις.

7. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για καρδιακή νόσο ακολουθώντας τη μεσογειακή διατροφή (πλούσια σε φρούτα, σπόρους, λαχανικά) , ξηρούς καρπούς και τουλάχιστον τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιολάδου την ημέρα, μείωσαν τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου κατά 30%. Το ελαιόλαδο είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

8. Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί, σε μικρές ποσότητες μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρχει  χαμηλότερος κίνδυνος καρδιακής νόσου. Μια πολυφαινόλη που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, η ρεσβερατρόλη, δίνει στο κρασί  ένα πρόσθετο όφελος, θα πρέπει όμως να καταναλώνεται με μέτρο .

9. Πράσινο τσάι

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έπιναν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο τσάι ημερησίως είχαν 20% μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου συγκριτικά με τα άτομα που σπάνια έπιναν πράσινο τσάι.

10. Ρόδι

Τα ρόδια περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν τη ροή του αίματος προς την καρδιά. Αν δεν σας αρέσουν τα ρόδια μπορείτε να εντάξετε στην διατροφή σας τα μήλα τα οποία επίσης θα βοηθήσουν την υγεία σας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.