Latest News

Πόσο καλό στη υγεία κάνουν οι φράουλες;;;


Οι φράουλες μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 
60 υπέρβαρους εθελοντές, ηλικίας 39 έως 59 ετών, ανακάλυψαν πως ένα ποτήρι χυμός τν ημέρα μπορεί να ελαττώσει αποτελεσματικά τόσο την ολική χοληστερόλη όσο και την «κακή» (ή LDL, όπως αναγράφεται στις αιματολογικές εξετάσεις).

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Journal of Nutrition», χώρισαν σε ομάδες τους εθελοντές τους, ζητώντας τους είτε να πίνουν καθημερινά χυμό από αποξηραμένες φράουλες είτε ένα ρόφημα που έμοιαζε με χυμό φράουλας αλλά δεν ήταν (χυμός ελέγχου). Από τους εθελοντές που έπιναν τν κανονικό χυμό, άλλοι έπιναν ένα είδος υψηλής περιεκτικότητας σε φράουλα (αντιστοιχούσε σε 500 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες) και άλλοι ένα είδος χαμηλής περιεκτικότητας (αντιστοιχούσε σε 250 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες).

Οι εθελοντές της νέας μελέτης υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις πριν αρχίσουν να πίνουν καθημερινά τον χυμό και έπειτα από 12 εβδομάδες. Όσοι έπιναν τον χυμό με την υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες παρουσίασαν μείωση της ολικής χοληστερόλης κατά 27 έως 39 mg/dl και της LDL χοληστερόλης κατά 21 έως 35 mg/dl. «Με σχεδόν δύο στους τρεις ενήλικες να είναι πλέον υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είναι σημαντικό να παρατηρούνται τόσο θετικές επιδράσεις», σχολίασε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αρπίτα Μπασού, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο Κολέγιο Επιστημών του Ανθρώπου του πανεπιστημίου. Πάντως οι ερευνητές επισημαίνουν πως απαιτούνται κι άλλες, μεγαλύτερες μελέτες έως ότου θεωρηθούν τα ευρήματά τους οριστικά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.