Latest News

7 υγιεινές τροφές για τα... μπροστινά ράφια του ψυγείου

Στο χέρι σας είναι, να έχετε φτιάξει καλά τη «βιτρίνα» του ψυγείου σας και όταν θα το ανοίξετε, να βρείτε σε αυτό τις τροφές που και θα σας χορτάσουν και θα σας ενισχύσουν με θρεπτικά συστατικά. Σχετική έρευνα του πανεπιστημίου Cornell, έδειξε πως όσο περισσότερο βλέπουμε ένα τρόφιμο, τόσο περισσότερο το καταναλώνουμε.


Σίγουρα είναι πολλές οι μέρες που γυρνάτε κουρασμένοι και πεινασμένοι σπίτι και μπαίνετε στην κουζίνα ελπίζοντας ο… Άγιος Βασίλης (που θα έπρεπε να δούλευε όλο το χρόνο) να σας έχει αφήσει μια λαχταριστή πίτσα πάνω στο τραπέζι για να ικανοποιήσετε την πείνα σας που βρίσκεται ήδη στο ζενίθ της. Επειδή όμως, ούτε ο Άγιος Βασίλης είναι παντός καιρού (ας κρατήσουμε την ελπίδα ότι έρχεται τουλάχιστον τα Χριστούγεννα) και ούτε η πίτσα είναι η καλύτερη τροφή για τον οργανισμό σας, καλό είναι να έχετε φροντίσει από πριν, εσείς οι ίδιοι για εκείνη τη στιγμή που το μυαλό έχει θολώσει από την πείνα και βρίσκεστε στο στάδιο που νιώθετε ικανοί να φάτε ό, τι βρεθεί στο δρόμο σας.

Στο χέρι σας είναι, να έχετε φτιάξει καλά τη «βιτρίνα» του ψυγείου σας και όταν θα το ανοίξετε, να βρείτε σε αυτό τις τροφές που και θα σας χορτάσουν και θα σας ενισχύσουν με θρεπτικά συστατικά. Φροντίστε το πρώτο πράγμα που θα βλέπετε να είναι αυτές οι υγιεινές τροφές που συνήθως «ξεχνάμε» στην πείνα μας καθώς σχετική έρευνα του πανεπιστημίου Cornell, έδειξε πως όσο περισσότερο βλέπουμε ένα τρόφιμο, τόσο περισσότερο το καταναλώνουμε.

Βάλτε λοιπόν στα μπροστινά ράφια το γιαούρτι, τα αυγά και όσα ακολουθούν και αφήστε για τα πίσω τη μερέντα και τη μαρμελάδα.

Γιαούρτι

Ακόμα και αν δε συνηθίζετε να τρώτε γιαούρτι, μπορείτε να το εντάξετε σε ένα σωρό συνταγές ή σαν συνοδευτικό στις βραστές πατάτες αντικαθιστώντας έτσι την παχυντική μαγιονέζα. Το γιαούρτι επίσης, μπορείτε να το συνδυάσετε με γλυκό κουταλιού ή φρούτα και να πάρετε, από αυτό το νόστιμο επιδόρπιο τις σημαντικές του πρωτεΐνες.

Βραστά αυγά


Βράστε σε ένα κατσαρολάκι μια εξάδα αυγά και κρατήστε τα στο προσκήνιο του ψυγείου σας. Με μόνο 80 θερμίδες ανά αυγό, λαμβάνετε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και πληθώρα άλλων θρεπτικών στοιχείων.


Γάλα χαμηλών λιπαρών

Τα αναψυκτικά υπάρχουν πάντα λόγοι για να τα βγάλετε από τη διατροφή σας και μια προτεινόμενη εναλλακτική είναι το χαμηλών λιπαρών γάλα. Σε κάθε ποτήρι αγελαδινού γάλατος χαμηλών λιπαρών θα βρείτε 80 θερμίδες και το 30% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης σε ασβέστιο, το 25% βιταμίνης D και 8 γραμμάρια πολύτιμης πρωτεΐνης. Το γάλα αν όχι σκέτο, μπορείτε το καταναλώσετε το πρωί με τα δημητριακά σας ή σε smoothies μετά από άσκηση, για την ενδυνάμωση των ταλαιπωρημένων μυών.

Πίτα ολικής άλεσης

Αντικαταστήστε όλα τα προϊόντα που φτιάχνονται από λευκό σιτάρι, από προϊόντα ολικής άλεσης. Η ολική άλεση ικανοποιεί αποτελεσματικότερα την πείνα και δεν οδηγεί σε λιγούρες λίγο αφού καταναλωθεί, όπως συμβαίνει με το λευκό σιτάρι. Αναβαθμίστε ποιοτικά και υγιεινά την πίτσα, το σουβλάκι και την σπιτική τυρόπιτα με πίτα και αρτοσκευάσματα ολικής άλεσης.

Φυστικοβούτυρο


Το φυστικοβούτυρο, που το μάθαμε από τους Αμερικανούς, είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που έχουμε λόγο να υιοθετήσουμε από την εθνική τους κουζίνα. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και φολικό οξύ, ταιριάζει πολύ με τις μπανάνες και το ψωμί, ενώ καλύτερα να το διατηρείτε στο ψυγείο, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.


Φρούτα

Το ότι αγοράζετε φρούτα δεν κάνει αυτομάτως τη ζωή σας πιο υγιεινή, καθώς σημαντικότερο από την αγορά είναι η κατανάλωσή τους. Μια λύση, για να μην σαπίζουν τα φρούτα στη φρουτιέρα, είναι με το που τα αγοράσετε, να τα κόψετε σε κομμάτια, να τα ραντίσετε με χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, για να αποφύγετε το μαύρισμά τους και να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο σε διάφανα τάπερ. Με αυτό τον τρόπο, κάθε φορά που έχετε λιγούρα, τα φρούτα θα είναι έτοιμα για κατανάλωση και μπροστά στα μάτια σας.

Έτοιμη πράσινη σαλάτα


Ετοιμάστε και αποθηκεύστε σε δοχεία μια σαλάτα από σπανάκι ή μαρούλι, μαζί με κομμένες ντομάτες και πιπεριές. Προσθέστε και μερικά φασόλια για να ανεβάσετε τα επίπεδα της πρωτεΐνης και έτοιμο ένα άκρως υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Τη σαλάτα μπορείτε να την καταναλώσετε και σκέτη είτε σαν συνοδευτικό στο δείπνο ή το μεσημεριανό σας. Φροντίστε μόνο να έχετε στραγγίξει καλά τα λαχανικά ώστε η υγρασία να αργήσει να αλλοιώσει την όψη και τη γεύση τους και να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.