Latest News

"Οι παλιές Αθηναικές Απόκριες" - Κειμενο ντοκουμεντο

Το παρακάτω κειμενο για τις Αθηναικές Απόκριες δημοσιεύτηκε το 1930 στην εφημερίδα 'Ελεύθερο Βήμα', ειναι ενα απο τα πολλά κείμενα που έγραψε ο Κώστας Ουράνης την εποχή εκείνη με αφορμή τα ταξίδια του σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Τα κείμενα αυτα αργότερα, ως μια συλλογή ταξιδιών, έγιναν βιβλίο με τίτλο Ταξίδια: Ελλάδα (εκδόσεις Εστία).

Σχετικά με τα κείμενα ο Ουράνης ειχε πει: "Τα Ταξίδια στην Ελλάδα αναφέρονται στην Ελλάδα. Δεν εχουν όμως τιποτα το documantaire , δεν εικονίζουν την Ελλάδα της εποχής μεταξύ των δύο πολέμων. Ειναι εντυπώσεις καθαρά υποκειμενικές και τις περισσότερες φορές, συναισθηματικές. Ο τόνος σ'αυτές δεν ειναι σε οτι είδα αλλα στο τι αισθάνθηκα μπροστά σε ο,τι έβλεπα. Εκφράζουν τα κινήματα της ψυχής και της φαντασίας που μου προκαλούσαν τα μέρη που επισκεπτόμουν."

Παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο απο τα ταξίδια του Ουράνη με αφορμή τις φετινές απόκριες και ίσως ενα κλίμα νοσταλγίας που επικρατεί και που όπως θα δείτε και στο κείμενο πάντα υπήρχε, καθως η κάθε εποχή νοσταλγει μια εποχή παλια, καλύτερη απο αυτή. Απολάυστε το!





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.