Latest News

10 υγιεινές τροφές που θα βρείτε στα ράφια των super market


Μην παρασύρεστε από τις ανθυγιεινές γευστικές αμαρτίες, κάθε φορά που επισκέπτεστε το super market!

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τo top 10 των πιο υγιεινών τροφών που θα βρείτε στο super market και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το λίπος και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας!

Αμύγδαλα

Αποτελούν εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Επίσης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, η κατανάλωση αμυγδάλων ρίχνει τη χοληστερόλη.

Σπαράγγια

Είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη και έχουν υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος που ευθύνεται για τη ρύθμιση της σεροτονίνης, η οποία καθορίζει τη διάθεσή μας. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα η κατανάλωση σπαραγγιών είναι δυνατόν να σταματήσει τον σχηματισμό των καρκινικών όγκων.

Αβοκάντο

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition and Cancer τονίζει τα αντικαρκινικά οφέλη   του αβοκάντο, ενώ άλλη μελέτη συνδέει την κατανάλωσή του με τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και τη ρύθμιση του σακχάρου. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και περιέχει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K.

Μούρα

Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Medicinal Food υποστηρίζει ότι τα μούρα όλων των ειδών έχουν ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό του κινδύνου καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Στρογγυλές πιπεριές

Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν τον οργανισμό στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών.

Μαύρα φασόλια

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο, τα μαύρα φασόλια έχουν τις υγιείς για την καρδιά και για την πρόληψη του καρκίνου ενώσεις που απαντώνται συνήθως στα μούρα, το τσάι και το κόκκινο κρασί.

Μπρόκολο

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, το μπρόκολο προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Κ, αλλά έχει και τις φυτοχημικές ουσίες ινδόλες και σουλφοραφάνη, που πολλοί θεωρούν ότι είναι αντικαρκινικές.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Πολυάριθμες μελέτες έχουν επίσης επισημάνει τη συμβολή τους στην πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, του μαστού, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.

Ενταμάμε (χλωρά φασόλια σόγιας)

Πρόκειται για μία από τις λίγες φυσικές πηγές βιταμίνης Ε, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Β.

Αυγά

Η κατανάλωση αυγών συνδέεται, σύμφωνα με μελέτες, με την υγεία του εγκεφάλου, μείωση των πιθανοτήτων φλεγμονής και βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.